Yhteystiedot

Ruukkigolf
Hiekkamäentie 100
10420 POHJANKURU

Caddiemaster
019-245 4485
toimisto@ruukkigolf.fi

Aukioloajat

Ruukkigolf:
Suljettu , ajanvaraus | Golfautot kielletty
Caddiemaster:
Suljettu
Toimisto:
Ark 9:00-15:00 .
Ravintola:
Suljettu

KILPAILUMÄÄRÄYKSET

RUUKKIGOLFIN KILPAILUMÄÄRÄYKSET 2018

Ellei kilpailukutsussa tai kilpailukohtaisessa peliohjeessa toisin mainita ovat seuraavat kilpailumääräykset voimassa:

KILPAILUN TUOMITSEMINEN

Avoimissa kilpailuissa kilpailulle nimetään tuomari. Kilpailun johtaja voi myös itse toimia tuomarina. Kilpailun johtaja voi osallistua kilpailuun, mutta tuomari ei. Suomen Golfliiton alaisissa kilpailuissa toimitaan liiton ohjeiden mukaisesti. Seuran sisäisissä kisoissa myös tuomarina toimiva kilpailun johtaja voi osallistua kilpailuun.

KILPAILUIHIN OSALLISTUMISOIKEUS

Avoimet kilpailut

Avoimet kilpailut ovat avoimia kaikille amatööripelaajille ja ammattilaisille. Mikäli amatööripelaajalla ei ole voimassaolevaa EGA –tarkkatasoitusta, hän voi osallistua tasoitukselliseen (HCP) kilpailuun, mutta ei voi voittaa siinä palkintoja. Kaikki amatööripelaajat voivat osallistua tasoituksettomiin (SCR) kilpailuihin ja voittaa niissä palkintoja. Ammattilaispelaajat voivat osallistua tasoituksettomiin kilpailuihin. Epäselvissä tapauksissa osallistumisoikeuden ratkaisee RuG:n kilpailutoimikunta tai sen ollessa estynyt kokoontumaan ennen arvontaa, kilpailun johtaja.

Seuran sisäiset ns klubikilpailut; klubikilpailut ovat avoinna vain seuran jäsenille. Muuten kuten edellä.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen alkaa viimeistään viikkoa ennen kilpailua. Kilpailuun ilmoittaudutaan ensisijaisesti Nexgolf –järjestelmään tai caddiemasterin toimiston ilmoitustaululla olevaan osallistumislistaan. Myös sähköpostilla tai puhelimitse caddiemasterille tehdyt ilmoittautumiset voidaan hyväksyä. Ilmoittautuneet otetaan mukaan kilpailuun ilmoittautumisjärjestyksessä. Viikonlopun kilpailuihin ilmoittautuminen päättyy edeltävänä torstaina klo 16 mennessä. Pelaaja on itse vastuussa ilmoittautumisen oikeellisuudesta ja saapumisesta järjestäjälle. Kilpailutoimikunta voi hylätä virheellisen ilmoittautumisen. Pelaaja voi ilmoittautuessaan toivoa aikaista tai myöhäistä lähtöaikaa, mutta muita toiveita peliryhmää tai lähtöaikoja koskien ei oteta huomioon.

KILPAILUSTA POISJÄÄMINEN

Ilmoittautumisen voi peruuttaa ilman sanktiota kilpailua edeltävänä päivänä klo 16.00 mennessä.

Mikäli kilpailija on estynyt osallistumaan kilpailuun sairauden tai muun hyväksyttävän syyn vuoksi, tulee hänen ilmoittaa kilpailun johtajalle (caddiemasterin toimiston kautta) poisjäännistään viimeistään puoli tuntia ennen kilpailijan lähtöaikaa. Jos osanottoa ei ole peruutettu ajoissa, on kilpailumaksu maksettava.

JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN

Kilpailuihin otetaan jälki-ilmoittautuneita vain kilpailusta poisjääneiden tilalle sekä arvonnassa mahdollisesti tyhjiksi jääneille paikoille. Jälki-ilmoittautuneet sijoitetaan ilmoittautumisjärjestyksessä jonotuslistalle. Jälki-ilmoittautuneilta peritään 5 € korotettu kilpailumaksu.

OSANOTTAJIEN MÄÄRÄ

Ellei muuta erikseen mainita on osanottajien enimmäismäärä kilpailuissa 120 pelaajaa tai 42 joukkuetta. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin kilpailuun voidaan ottaa, sijoitetaan yli-ilmoittautuneet jonotuslistalle ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos kilpailussa (ei koske 9 reiän kilpailuja) ei ole vähintään 25 osanottajaa, kilpailun johtaja voi peruuttaa kilpailun. Jos yhdessä sarjassa ei ole vähintään 4 osanottajaa, sarja peruutetaan ja kilpailijat sijoitetaan mahdollisuuksien mukaan toiseen soveltuvaan sarjaan. Mestaruuskilpailuissa ei ole osanottajien määrän alarajaa.

PELITASOITUS

Kaikki seuratasoituksen omaavat pelaajat saavat osallistua kilpailuihin. Kilpailussa pelaajan pelitasoitus (slope) määräytyy korkeintaan tarkkatasoituksen HCP36 mukaan. Seuratasoituksen omaava pelaaja voi kilpailussa toimia merkitsijänä. Kilpailija vastaa tasoituksensa oikeellisuudesta.

KÄYTETTÄVÄT TII-PAIKAT JA LÄHTÖVÄLI

Seuran Mestaruuskilpailuissa miehet pelaavat 62 ja naiset 53 tiipaikoilta. Muutoin, ellei toisin mainita, miehet pelaavat 57 ja naiset 48 tiipaikoilta. Tasoituskilpailuissa alle 13 v poikajuniorit saavat valita pelaavatko 57 vai 48 tiipaikoilta. Juniorikilpailija on itse velvollinen ilmoittamaan caddiemasterille jos hän aikoo pelata 48 teepaikalta. Väliaikalähdöissä lähtövälinä on 10 minuuttia.

KULJETUS

Gofautoja on mahdollista kaikkien hyödyntää seuramme kilpailukierroksilla, mikäli kenttäolosuhteet sen sallivat ja autoja käytettävissä. Seuran Mestaruuskilpailuissa edélleen vain 70 (+) täyttänyt omaa käyttöoikeuden.

ETÄISYYSMITTARIN KÄYTTÖ

Etäisyysmittarin käyttö pelissä on sallittu. Vain sellaista mittaria voidaan käyttää, joka mittaa ainoastaan etäisyyttä. Sellaisen etäisyysmittarin tai muun laitteen käyttö, joka mittaa ilmansuuntaa, tuulta tai kaltevuutta, on kielletty.

Rangaistus tämän kohdan rikkomisesta:

Pelistä sulkeminen.

PUHELIMEN KÄYTTÖ

Puhelimen tulee olla kilpailussa suljettuna tai äänettömänä. Puhelimella saa soittaa vain hätätapauksissa tai otettaessa yhteyttä tuomariin/kilpailunjohtajaan.

Mobiililaitteille tai kelloon ladattavien golfsovellusten käyttäminen etäisyyden mittaamiseen, tulosten tallentamiseen ja tilastointiin on kilpailun aikana sallittua. Pelaajan tulee hyvän golfetiketin mukaisesti huolehtia, että laitteiden käyttäminen ei missään olosuhteissa ole muita pelaajia häiritsevää tai peliä hidastavaa.

Rangaistus tämän määräyksen rikkomisesta:

Pelistä sulkeminen

ALKOHOLIN KÄYTTÖ

Alkoholin käyttö on kielletty seuran kilpailuissa kentällä kilpailusuorituksen aikana.

Kielto ei koske ravintolan anniskelualuetta.

Rangaistus määräyksen tämän rikkomisesta:

Pelistä sulkeminen

RATKAISUT TASATULOSTILANTEISSA

Tasoitukselliset (HCP PB tai HCP LP) kilpailut:Saman tuloksen pelanneiden välillä ratkaistaan sijoitukset tasoituksen perusteella: tasatulosten välillä voittaa se, jolla on pienempi tarkkatasoitus.

Tasoituksettomat (SCR LP) kilpailut:Saman tuloksen pelanneiden välillä ratkaistaan sijoitukset matemaattisen menetelmän perusteella: 18r kilpailussa tasatulosten välillä voittaa se, jolla on paras viimeisen yhdeksän (9) reiän tulos, sen jälkeen viimeisten kuuden (6), viimeisten kolmen (3), viimeisen reiän tulos ja lopuksi arpa. Pidempien kuin 18r kilpailuissa tasatulokset ratkaistaan matemaattista menetelmää käytettäessä voimassaolevan Suomen Golfliiton Kilpailu- ja pelikäsikirjan mukaan. Mikäli tasoituksettoman kilpailun lähtö tapahtuu yhteislähtönä tai kahta tiipaikkaa käyttäen, tasatulos ratkaistaan huomioiden tuloskortin viimeisten reikien tulokset yllämainitulla tavalla.

RuG Mestaruuskilpailussa ja Luokkamestaruuskilpailut: Voittaja ratkaistaan välittömästi suoritettavalla sudden death -uusinnalla. Pelataan tarvittaessa väylät 1,7,8,9, jonka jälkeen kilpailunjohtajan ilmoittamilla väylillä. Muut tasatulokset ratkaistaan matemaattisella menettelyllä.

Reikäpeleissä tasatilanteet ratkaistaan sudden-death jatkorei’illä alkaen väylältä 1 normaalissa järjestyksessä.

PALKINNOT

Kilpailunjohtaja jakaa kilpailun palkinnot. Palkintojenjaossa kolmen parhaan palkinnot sarjoittain jaetaan tai toimitetaan voittajille. Muiden mahdollisesti palkittavien sijojen palkinnot jaetaan palkintojenjakotilaisuudessa paikalla olevien pelaajien kesken. Mikäli kyseisen palkinnon saaja ei ole paikalla palkintojenjaossa, siirtyvät jäljellä olevat palkinnot

KILPAILUN PÄÄTTYMINEN

Kilpailu tai ottelu katsotaan päättyneeksi, kun palkintojenjaon päättymisestä on kulunut 15 minuuttia tai tulokset on laitettu klubin ilmoitustaululle.

Jaa:
Kategoriassa Ajankohtaista