Ravintolaan uusia konsepteja kaudelle 2021
Golfkausi 2020 oli Ruukkigolfin uutena ravintoloitsijana erittäin mielenkiintoinen sekä opettavainen, sillä aiempaa kokemusta golfravintolan pyörittämisestä minulla ei ollut.
Mielestäni päivät olivat todella erilaisia – usein paljon pelaajia ja välillä jokunen hiljainenkin päivä kesään mahtui, mikä tietysti oli kovin haastavaa ruokamäärien suhteen.
Tältä pohjalta läksin miettimään ja uudistamaan konseptia kaudelle 2021.
Kesällä pidämme buffetpöydän lisäksi viikon välein vaihtuvan ruokalistan. Listat vaihtuvat pizza-, burger-, pihvi- ja pastaviikkojen kesken, niin että esimerkiksi pizzoja on saatavana joka neljäs viikko jne.
Toivon että tällaisen menu-uudistuksen myötä saamme vähennettyä huomattavan paljon ruokahävikkiä ja turhia raaka-aineiden hankintoja. Kaikkien raaka-aineiden suhteen suosimme aina kotimaista ja mielellään myös paikallista, mikäli sitä on tarjolla. Ruukkigolfin ”support local” -ideologia on myös meillä keskiössä.
Kahvilan monipuolisuus tulee näkymään tänäkin vuonna, sillä jatkamme Jokioisten Leivän kanssa yhteistyötä ja heiltä on saatavana myös gluteenittomia leivonnaistuotteita. Pyrimme myös itse leipomaan mahdollisuuksien mukaan omia tuotteita. Talon munkit pysyvät myös valikoimissa, sillä munkkeja myytiin viime kesän aikana yli 1500 kappaletta. Myymättä jääneet munkit lahjoitimme seurakunnalle vähävaraisten perheiden hyväksi.
Tulemme panostamaan hieman enemmän suolaisiin tuotteisiin ja testaamme myös omatekoisia Panini-leipiä.
Kahvilan juomapuoli on myös monipuolinen, sillä jatkamme erikoiskahvien sekä kylmien kahvijuomien myyntiä. Valmistimme itse smoothie-juomia viime kautena, mutta niiden menekki ei ollut hyvä, joten joudumme ne jättämään pois. Otamme niiden sijaan valikoimiin vitaminoituja vesiä sekä jäätee juomia.
Ravintolalla on alkoholin anniskelu- sekä vähittäismyyntiluvat, joita on erittäin tärkeä noudattaa lupien säilyvyyden vuoksi. Asia on yksinkertainen – mikäli haluaa ostaa kotiin tai kentälle alkoholijuomia, niin niitä ei saa avata kuin vasta ravintolan ulkopuolella, ei edes ravintolan terasseilla.
Haluan ravintoloitsijana kuulla myös teidän asiakkaiden mielipiteitä ruokalistan toimivuudesta ja ehdotuksia otankin mielelläni vastaan.
Uutta kautta innolla odottaen!
-Joni
—–
Takaisin Frogleg News päävalikkoon