Yhteystiedot

Ruukkigolf
Hiekkamäentie 100
10420 POHJANKURU

Caddiemaster
019-245 4485
toimisto@ruukkigolf.fi

Aukioloajat

Ruukkigolf:
Suljettu | Golfautot:EI sallittu
Par 3:
Suljettu
Range:
Suljettu | Suljettu tältä kaudelta, lyöminen omilla palloilla sallittu.
Caddiemaster:
Suljettu
Toimisto:
Ark 10:00-14:00 . vain puhelimitse
Ravintola:
Suljettu

Kilpailumääräykset

RUUKKIGOLFIN KILPAILUMÄÄRÄYKSET 2019

Ellei kilpailukutsussa tai kilpailukohtaisessa peliohjeessa toisin mainita ovat seuraavat kilpailumääräykset voimassa.

KILPAILUN TUOMITSEMINEN

Suomen Golfliiton alaisissa kilpailuissa toimitaan liiton ohjeiden mukaisesti. Seuran sisäisissä kisoissa, Klubikilpailut, myös tuomarina toimiva Kilpailun johtaja voi osallistua kilpailuun.

KILPAILUIHIN OSALLISTUMISOIKEUS

Avoimet kilpailut

Avoimet kilpailut ovat avoimia kaikille amatööripelaajille ja ammattilaisille. Mikäli amatööripelaajalla ei ole voimassaolevaa EGA –tarkkatasoitusta, hän voi osallistua tasoitukselliseen (HCP) kilpailuun, mutta ei voi voittaa siinä palkintoja. Kaikki amatööripelaajat voivat osallistua tasoituksettomiin (SCR) kilpailuihin ja voittaa niissä palkintoja. Ammattilaispelaajat voivat osallistua tasoituksettomiin kilpailuihin. Epäselvissä tapauksissa osallistumisoikeuden ratkaisee RuG:n Kilpailutoimikunta tai sen ollessa estynyt kokoontumaan, Kilpailun johtaja.

Klubikilpailut ovat avoinna vain seuran jäsenille, palkinto-oikeus  kuten edellä.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen kilpailuun alkaa viimeistään viikkoa ennen kilpailua. Kilpailuun ilmoittaudutaan Nexgolf –järjestelmässä tai Caddiemasterin toimistoon sähköpostilla tai puhelimitse. Ilmoittautuneet otetaan mukaan kilpailuun ilmoittautumisjärjestyksessä. Viikonlopun kilpailuihin ilmoittautuminen päättyy viimeistään edeltävänä tiistaina klo 16 mennessä. Pelaaja on itse vastuussa tietojen oikeellisuudesta ilmoittautuessaan. Kilpailutoimikunta tai Kilpailunjohtaja voi hylätä virheellisen ilmoittautumisen. Pelaaja voi ilmoittautuessaan toivoa aikaista tai myöhäistä lähtöaikaa, mutta muita toiveita peliryhmää tai lähtöaikoja koskien ei oteta huomioon.

KILPAILUSTA POISJÄÄMINEN

Ilmoittautumisen voi peruuttaa ilman sanktiota kilpailua edeltävänä päivänä klo 16.00 mennessä.

Mikäli kilpailija on estynyt osallistumaan kilpailuun sairauden tai muun hyväksyttävän syyn vuoksi, tulee hänen ilmoittaa Kilpailun johtajalle (Caddiemasterin toimiston kautta) poisjäännistään viimeistään puoli tuntia ennen kilpailijan lähtöaikaa. Jos osanottoa ei ole peruutettu ajoissa, on kilpailumaksu maksettava.

JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN

Kilpailuihin otetaan jälki-ilmoittautuneita, jälki-ilmoittautuneilta kuitenkin peritään 5 € korotettu kilpailumaksu. Mikäli kilpailun osallistujia on maksimimäärä, niin jälki-ilmoittautuneet sijoitetaan ilmoittautumisjärjestyksessä jonotuslistalle.

OSANOTTAJIEN MÄÄRÄ

Osanottajien enimmäismäärä kilpailuissa 120 pelaajaa tai 42 joukkuetta. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin kilpailuun voidaan ottaa, sijoitetaan yli-ilmoittautuneet jonotuslistalle ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos kilpailussa (ei koske 9 reiän kilpailuja) ei ole vähintään 20 osanottajaa, Kilpailun johtaja voi peruuttaa kilpailun. Jos yhdessä sarjassa ei ole vähintään neljää osanottajaa, sarja peruutetaan ja kilpailijat sijoitetaan mahdollisuuksien mukaan toiseen soveltuvaan sarjaan. Mestaruuskilpailuissa ei ole osanottajien määrän alarajaa.

PELITASOITUS

Kaikki seuratasoituksen omaavat pelaajat saavat osallistua kilpailuihin. Kilpailussa pelaajan pelitasoitus (slope) määräytyy korkeintaan tarkkatasoituksen HCP36 mukaan. Seuratasoituksen omaava pelaaja voi kilpailussa toimia merkitsijänä. Kilpailija vastaa tasoituksensa oikeellisuudesta.

KÄYTETTÄVÄT TII-PAIKAT JA LÄHTÖVÄLIT

Seuran Mestaruuskilpailuissa miehet pelaavat 62 ja naiset 53 tiipaikoilta. Muutoin, ellei kilpailuohjeessa toisin mainita, miehet pelaavat 57 ja naiset 48 tiipaikoilta. Tasoituskilpailuissa alle 13 v poikajuniorit saavat valita pelaavatko 57 vai 48 tiipaikoilta. Juniorikilpailija on itse velvollinen ilmoittamaan Caddiemasterille jos hän aikoo pelata 48 teepaikalta. Väliaikalähdöissä lähtövälinä on 10 minuuttia.

KULJETUS

Golfautoja on mahdollista kaikkien hyödyntää seuramme kilpailukierroksilla, mikäli kenttäolosuhteet sen sallivat ja autoja on käytettävissä. Seuran Mestaruuskilpailuissa edelleen vain 70 (+) vuotta täyttänyt omaa käyttöoikeuden.

ETÄISYYSMITTARIN KÄYTTÖ

Etäisyysmittarin käyttö pelissä on sallittu. Ainoastaan etäisyyttä (ja lämpötilaa) voidaan mitata. Mittarin tai muun laitteen käyttö, mikä mittaa ilmansuuntaa, tuulen suuntaa ja/tai nopeutta tai kentän osien kaltevuutta on kielletty. Rangaistus: Pelistä sulkeminen.

PUHELIMEN KÄYTTÖ

Puhelimen tulee olla kilpailussa suljettuna tai äänettömänä. Puhelimella saa soittaa vain hätätapauksissa tai otettaessa yhteyttä Tuomariin tai Kilpailunjohtajaan.

Mobiililaitteille tai kelloon ladattavien golfsovellusten käyttäminen etäisyyden mittaamiseen, tulosten tallentamiseen ja tilastointiin on kilpailun aikana sallittua. Pelaajan tulee hyvän golfetiketin mukaisesti huolehtia, että laitteiden käyttäminen ei missään olosuhteissa ole muita pelaajia häiritsevää tai peliä hidastavaa. Rangaistus: Varoitus ja rikkeen toistuessa pelistä sulkeminen.

ALKOHOLIN KÄYTTÖ

Alkoholin käyttö on kielletty seuran kilpailuissa kentällä kilpailusuorituksen aikana. Kielto ei koske ravintolan anniskelualuetta. Rangaistus: Pelistä sulkeminen

RATKAISUT TASATULOSTILANTEISSA

Tasoitukselliset (HCP PB tai HCP LP) kilpailut:

Saman tuloksen pelanneiden välillä ratkaistaan sijoitukset tasoituksen perusteella.

Tasoituksettomat (SCR LP) kilpailut:

Saman tuloksen pelanneiden välillä ratkaistaan sijoitukset matemaattisen menetelmän perusteella: 18r kilpailussa tasatulosten välillä voittaa se, jolla on paras viimeisen yhdeksän (9) reiän tulos, sen jälkeen viimeisten kuuden (6), viimeisten kolmen (3), viimeisen reiän tulos ja lopuksi arpa. Pidempien kuin 18r kilpailuissa tasatulokset ratkaistaan matemaattista menetelmää käytettäessä voimassaolevan Suomen Golfliiton Kilpailu- ja pelikäsikirjan mukaan. Mikäli tasoituksettoman kilpailun lähtö tapahtuu yhteislähtönä tai kahta tiipaikkaa käyttäen, tasatulos ratkaistaan huomioiden tuloskortin viimeisten reikien tulokset yllämainitulla tavalla.

 RuG Mestaruuskilpailut ja Luokkamestaruuskilpailut:

Voittaja ratkaistaan välittömästi suoritettavalla sudden death -uusinnalla. Pelataan tarvittaessa väylät 1,7,8,9, minkä jälkeen jatketaan Kilpailunjohtajan ilmoittamilla väylillä. Muut sijoitusten tasatulokset ratkaistaan matemaattisella menettelyllä.

Reikäpeleissä tasatilanteet ratkaistaan sudden-death jatkorei’illä alkaen väylältä 1 normaalissa järjestyksessä.

PALKINNOT

Kilpailunjohtaja jakaa kilpailun palkinnot. Palkintojenjaossa kolmen parhaan palkinnot sarjoittain jaetaan tai toimitetaan voittajille. Arvottavat palkinnot jaetaan paikalla olevien kilpailuun osallistuneiden kesken.

KILPAILUN PÄÄTTYMINEN

Kilpailu tai ottelu katsotaan päättyneeksi, kun palkintojenjaon päättymisestä on kulunut 15 minuuttia. Ennen kilpailun päättymistä esilletuodut virheet tuloksissa tarkistaa ja jatkotoimista päättää Kilpailutoimikunta tai Kilpailun johtaja.